Eerste lammetje altijd weer leuk
06 april 2021 

Eerste lammetje altijd weer leuk

Het eerste lammetje is geboren. Altijd weer leuk! Rond Gasterij Kruisberg hangt ondanks alle corona-maatregelen hierdoor toch een echte lentesfeer.
Zo ben je blij met de eerste en een week later stop je al met tellen omdat er alweer meer dan 30 rondhuppelen. Nou ja, huppelen, dat duurt nog heel even maar de geboortegolf heeft zich wel ingezet.

Rond Gasterij Kruisberg hangt ondanks alle corona-maatregelen toch een echte lentesfeer. Met de paas was het iets minder, maar de week ervoor met geregeld een heerlijk zonnetje merk je echt dat het ook de mensen goed doet om de lente te proeven.

Er komen alweer veel telefoontjes binnen of de schapenworkshops al toegestaan zijn. Helaas is dit niet het geval. Waarschijnlijk als straks de terrassen weer open mogen, kunnen we ook weer starten met de schapenworkshops. We zijn wel begonnen om de schapenworkshops te plannen. Je kunt ze maar beter hebben staan en weer verplaatsen, dan dat je nog moet gaan plannen als het straks echt mag. De verwachting is namelijk dat als we met elkaar weer mogen dat het dan ook echt losbarst.

Van mij mag het, ik kan haast niet wachten. Alle voorbereidingen zijn getroffen dus we zijn er helemaal klaar voor.
En om de vragen van vorig jaar voor te zijn: nee de schapen die we tijdens de workshop inzetten zijn niet zwanger en ook geen moeder van een lammetje. Wij gebruiken ooien die 1 jaar oud zijn. Dat zij de lammeren van vorig jaar.

Over de schrijver
Reactie plaatsen