De natuur trekt zich niets aan van Corona
31 maart 2020 

De natuur trekt zich niets aan van Corona

Veel mensen worden op wat van manier dan ook in deze bijzondere tijden geconfronteerd met de gevolgen van het Covid-19-virus. Hier wordt al zoveel over geschreven, dat ik dat hier gelukkig niet hoef te doen. In de natuur is dit anders. Moedernatuur trekt zich niets aan van het Coronagebeuren en gaat gewoon gestaag haar gang.  Concreet betekent dit voor ons natuurlijk dat het weer volop lammertijd is.

Ik heb de luxe dat ik in deze tijd 2 x per week een dag door de duinen mag struinen om alle schapen te checken of alles wel goed gaat. Bij de Scottish Blackface schapen die wij hebben gaat dat vrijwel altijd prima. Toch moeten we af en toe helpen en toch lukt het een moeder soms niet om voor haar lammeren te zorgen.

Dit maakt dat we bij mij thuis op dit moment 3 schattige schaapjes en een geitje hebben rondlopen die met de fles groot gebracht worden. Gelukkig zijn ze aandoenlijk, anders word ik het misschien wel gauw zat als ik ’s nachts voor deze lieverds mijn bed uit moet.  Nou ja, bij wijs van spreken dan, want de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de nachtvoeding door mijn dochter gedaan wordt.

Een handje vol potlammeren op al meer dan 200 lammetjes die heerlijk in de duinen rondlopen geven een mooi beeld van hoe goed het gaat met onze schapen.

Het zal nog wel even duren voor er weer schapenworkshops gegeven kunnen worden, maar deze jonge beestjes zorgen er bij mij in ieder geval voor dat ik me nog steeds goed kan voelen in deze tijden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen