Je zult toch ontdekken dat je beter communiceert als je niet mag praten ........
04 mei 2023 

Je zult toch ontdekken dat je beter communiceert als je niet mag praten ........

En toch is dit wat de meeste groepen en teams ontdekken tijdens de workshop schapendrijven. Een bijzondere ervaring.

Het lijkt echt wel universeel bij alle groepen die een schapenworkshop bij ons doen. Bij een van de oefeningen mag je namelijk niet praten. Bij aanvang van de opdracht lijkt deelnemers dat heel ingewikkeld. Des te verrassender is het om te ontdekken dat het zonder praten vaak veel beter gaat.

Ik ga hier niet uitleggen hoe dit komt. Nee, dat moet je gewoon ervaren tijdens de workshop schapendrijven. Want het draait vooral om ervaren! Als je met dieren werkt ondek je al snel dat dat hoofd van ons, dat denken, soms ook behoorlijk in de weg kan zitten. Dan blijkt je gevoel toch veel leidender dan je dacht.... in ieder geval bij de schapen.

Kortom er valt veel te ontdekken. Niet alleen over het hoe en wat van het drijven van schapen, maar vaak ook bij jezelf. Dingen die je al wist maar even vergeten was, of dingen die je niet wist en waar je na afloop nog even over na kunt denken of je dit had willen weten :-)

Soms kiezen groepen ervoor om de rest van de opdrachten uit te voeren zonder te praten. Altijd is er na afloop genoeg om over te kletsen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen