Nee, niet voor twee

Met z'n tweeën een schapenworkshop doen is mogelijk en kan ook leuk zijn, maar het is gewoon te duur. Dat is de reden dat er minimaal 6 mensen mee moeten doen om een schapenworkshop te laten plaatsvinden.

Met regelmaat krijg ik de vraag van mensen of ze ook met z'n tweeën een schapenworkshop kunnen doen. Vaak hebben mensen dan ook een hele goede of mooie of verrassende gedachte waarom ze dit willen. Soms laat ik me verleiden om hier dan toch  even over na te denken, maar de conclusie is telkens weer het zelfde: Je mag wel met z'n tweeën, maar je moet helaas wel voor 6 personen betalen.

Ja, zo flauw is het. Gewoon een financiële reden. De schapenworkshop duurt twee uur. Om deze workshop te kunnen geven moeten er 15 schapen uit het duin gehaald worden, want deze beestjes komen niet op afroep zomaar vanzelf aanlopen. Na afloop worden ze ook weer teruggebracht naar het duin. Verder zijn er in aanloop naar en afronding van de workshop nog de nodige zaken te regelen. Dus zeg, alleen voor een workshop van 2 uur, ben ik 4 uur in de weer.  De workshop wordt door twee mensen gegeven en er zijn natuurlijk ook de nodig overhead kosten.

Dit alles bij elkaar maakt het dus niet mogelijk is om voor € 110,= een workshop te geven. Ik zeg altijd maar heel flauw, als je je auto naar de garage brengt en ze moeten er 4 uur aan sleutelen begin je ook al gauw met een rekening van € 380,= .

En dan ben je met minimaal € 330,= voor een schapenworkshop weer goedkoper uit én heb je ook nog eens een hele leuke ochtend, middag of dag.

Over de schrijver
Reactie plaatsen