Zo blij met De Gasterij

Telkens weer zijn deelnemers aan de schapenworkshop blij-verrast met de locatie waar ik de schapenworkshops geef: Gasterij Kruisberg.

In de duinen van Heemskerk horen de mensen vooraf. Dat klinkt aardig, maar pas als ze een kwartier door de duinen lopen en zien hoe mooi het hier is, dringt dit pas echt door.  Als ze dan aankomen bij Gasterij Kruisberg en ontvangen worden met een drankje zie je aan hen dat het hier niet een beetje mooi is, maar heel erg mooi.

Het maakt dan niet uit of mensen in het zonnetje op het terras zitten, in de shed met stro op de grond en de houtkachel aan, of binnen in de boerderij bij de open haard. In zo’n sfeervolle omgeving kom je vanzelf tot rust. Even lekker onthaasten; wifi doet het hier bijna niet en bellen is ook vaak kansloos.

Niet voor niets ben ik bezig om een programma te ontwikkelen waarin teams in een dag even goed kunnen onthaasten.  Even een stap achteruit doen, wat doen we ook alweer met elkaar en waar vanuit doen we dat. Even geen focus op hoe.
En ja daar spelen de schapen een belangrijke rol bij. De schapen laten vaak genoeg zien dat een stapje achteruit veel meer oplevert dan een stap vooruit.

Over de schrijver
Reactie plaatsen