Rammen

Zoals je op deze foto kunt zien, zijn rammen prachtig! Maar rammen, zoals in het werkwoord rammen, dat is niet prachtig en ook zeker niet het doel van deze leuke schapenworkshop. Maar als er mooie dingen gebeuren tijdens een workshop kan het soms ook anders uitpakken.

De schapenworkshop zoals we die geven als teamuitje is vooral gezellig. Lekker met elkaar buiten in de weer en ja, het levert ook altijd mooie inzichten op. Soms blijken deze inzichten zo krachtig dat ze er werkelijk in lijken te rammen. Ineens wordt voor jou individueel zichtbaar wat je allang wist of zelfs voor een heel team. En nee, dat kan nooit een echte verrassing zijn. Vaak leidt dit tijdens workshops tot een glimlach of even lekker lachen om jezelf.
Heel zeldzaam heeft dit het effect van een onverwachte confrontatie, dan ramt het er stevig in.

Of de schapenworkshop dit veroorzaakt? Nee, natuurlijk niet. Als er zaken in een team spelen op het gebied van miscommunicatie en/ of  moeizame samenwerking, dan is dat er gewoon allang. Tijdens de workshop worden er dan dingen zichtbaar waarvan je denkt: “Oeps, ja dat ben ik” of “tja, zo gaat dat bij ons”. Bij positieve zaken is dit een feest van herkenning, maar bij de minder sterke kanten in een team is dit soms pijnlijk.

Een reden om de workshop niet te doen? Volgens mij is dit juist een hele goede reden om het wel te doen. Denk je echter dat er zaken in je team spelen op het gebied van communicatie/ samenwerken die minder positief zijn, dan kan het slim zijn om voor een teamtraining te kiezen en niet voor een gezellig uitje met een bijbedoeling.

Laat je dus niet afschrikken door dit verhaaltje. In 99% van de workshops gaat het vooral om leuk. En zelfs bij die ene procent waarbij het beeld van de rammen bovenkomt levert het het team uiteindelijk zoveel op dat je de workshop niet gemist zou willen hebben.

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen