Meer buiten - digiminderen

Op dezelfde prachtlocatie waar ik de schapenworkshops organiseer ga ik in de herfst en winter teams uit de zorg helpen te digiminderen. Grote schoonmaak in hun denken over digitaal. Een altijd lege mailbox, geen stress meer van registratie en rapportagesystemen, meer tijd voor je vak.

Het is nog zomer, maar ik ben alweer bezig met de voorbereidingen voor de herfst en winter.  In november stoppen de schapenworkshops en hebben we een paar maanden de tijd om naar binnen te keren. Waar kun je nu beter digiminderen dan bij Gasterij Kruisberg waar ik het mijn schapenworkshops geef. Midden in de natuur, weinig tot geen digitaal verkeer en zelfs bellen is er soms moeilijk.

Veel gehoorde klacht in de zorg is dat de hulpverlener teveel achter haar/zijn computer zit. En ja, dit kan echt anders. Tijdens de workshop digiminderen leer ik je hoe je dit doet. Ja je leest het goed, hoe jij dit doet. Je bent niet afhankelijk van de organisatie waar je werkt. Je kunt echt al heel veel bereiken door anders te denken, anders te kijken en anders te handelen. En natuurlijk is het fijn als er ook organisatiebreed hierin iets verandert, maar dat ligt vaak niet in jou cirkel van invloed.

Vooralsnog is de workshop bedoeld voor teams, maar ik ben aan het kijken of ze ook bij open inschrijving gegeven kunnen worden. Met deze drie uur durende workshop investeer je € 73,= om daar de rest van je werkzame leven plezier van te hebben.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen