Klaar voor 2020

Na een jaar hard werken vind ik het altijd weer genieten om in huiselijke kring de kerstdagen en de jaarwisseling te beleven. Ik kijk daar altijd met plezier naar uit en het maakt me net zo blij om alles direct na 1 januari weer op te ruimen, back to normal.

2019

Met genoegen kijk ik terug op alle workshops schapendrijven die we in 2019 mochten verzorgen. Van internationale bedrijven tot gedreven zorgteams, van families tot vriendinnenclubjes. Veel boeiende momenten mogen ervaren en bovenal veel plezier beleefd.
(Als je wilt lezen hoe enthousiast de deelnemers waren, dan kun je hier een aantal reacties lezen.)

2020

En natuurlijk heb ik tijdens de feestdagen kunnen bezinnen en heb ik voor 2020 wat veranderingen doorgevoerd.

  • Zo gaan we in 2020 meer het accent leggen op dag vullende programma’s, waarbij er naast de workshop schapendrijven ook gewandeld wordt met de zeer inspirerende Bosw8er Evert Jan Woudsma, waardoor je voortaan anders door de natuur loopt.
  • Dronken de deelnemers in 2019 nog een bekertje water tussendoor….in 2020 krijgt iedere deelnemer een eigen handige bidon.
  • Vorige jaar sloot er een groep deelnemers af met het drinken van een kruidenbitter. Dit vond ik zo passend dat ik het idee gelijk maar gepikt heb. Dus in 2020 sluiten we iedere workshop af met een kruidenbitter. Niet zomaar eentje, nee, een eigen kruidenbitter. De kruidenbitter gaat Schapenbitter heten en wordt geproduceerd in één der oudste distilleerderijen van Nederland.
  • En last but not least, komt er 15 januari een Border Collie pup. Deze gaat natuurlijk mee naar de workshops schapen drijven,  maar het zal nog wel even duren voor hij ook daadwerkelijk aan het werk mag 🙂

Kortom, weer plannen genoeg en weer opgeladen voor het nieuwe jaar met het prachtige getal 2020.

Over de schrijver
Reactie plaatsen