Het wordt weer lammertijd

Het duurt nog wel even, maar dan is het bij ons echt lammertijd. De geiten beten dit keer de spits af, zij begonnen iets eerder, maar zo vanaf 20 maart verwachten we de eerste lammetjes bij de schapen. Altijd weer een hele leuke tijd en altijd een intensieve tijd. En onze thuisbasis Gasterij Kruisberg straalt dan weer een en al voorjaar uit.

Ik merk zelf altijd dat het heerlijk is dat we in februari heel rustig aan de voorbereidingen beginnen. De velden worden klaar gemaakt, er worden kraam en vanghokken neergezet zodat straks alles gereed is als de schapen uit het Zeeduin komen. De zwangere ooien worden dan verdeeld over diverse velden in het duin en bij kasteel Marquette.
En ja, zeker op een dag als vandaag, terwijl de zon zich ruimschoots laat zien tijdens het schrijven van dit stukje, waan ik me al in het voorjaar. Bijzonder om te merken dat je je dan ook gelijk anders kan voelen.

En dat hebben meer mensen denk ik, want deze week kwamen er alweer 3 verzoeken tot schapenworkshops binnen. Ik ben waarschijnlijk niet de enige die aan het voorjaar zit te denken 🙂
Zelf zit ik nu nog voornamelijk in de agressietrainingen en ik help mensen hun mailbox de baas te worden. Veel binnen dus en het verlangen naar buiten wordt steeds groter.

En de schapen? Die leven gewoon in het nu. Grazen nog lekker in het duin, verspreid in een groot gebied rustig op zoek naar voedsel en daarmee hun taak als begrazer serieus nemend.

Over de schrijver
Reactie plaatsen