Ezel lacht zich rot

Soms vraag ik me wel eens af of beesten toch niet veel slimmer zijn dan mensen.
Afgelopen week leek het er toch verdacht veel op dat onze ezel Maartje op de grond lag te rollen van het lachen nadat wij de hele dag schapenworkshop gegeven hadden.

 

Een van de moeilijkste oefeningen voor de deelnemers aan de schapen workshop is die waarbij zij de schapen tussen de hekken door moeten drijven. Dit levert vaak de nodige weerstanden op. Op deze dag zijn hier vier teams mee aan de slag geweest en dat ging niet altijd even makkelijk.

Na afloop van de workshop mochten de ezels weer lekker op het veld rondlopen en al snel leek het erop dat Maartje, de moederezel, goed opgelet had tijdens de workshop. Ze dacht waarschijnlijk wat een gedoe, die mensen zijn lang bezig om een paar schapen door de hekken te leiden. Ik zal eens even laten zien hoe je dat doet.

Met gemak stuurde ze haar kleintje eropuit om even een paar rondjes tussen de hekken door te rennen. Waarop deze er haast niet meer mee kon stoppen tot groot plezier van moeders.

Dit wordt weer een leuk voorbeeld om te gebruiken tijdens de schapenworkshops de komende tijd. Wat maakt nou dat die beesten dit zo lekker ontspannen kunnen doen? Ik weet het antwoord wel, maar ik heb dan ook de zelfde naam als het kleine ezeltje, Pietertje.
Als je het ook wilt weten, dan wordt het tijd voor een schapenworkshop, want daar kun je het antwoord aan den lijve ervaren.

 

Wil je het filmpje zien? Klik dan hier

Over de schrijver
Reactie plaatsen