Eerst een plan versus we zien wel
05 november 2018 

Eerst een plan versus we zien wel

Bij alle schapenworkshops is het altijd weer plezierig om te kijken hoe verschillend diverse teams zaken aan pakken. Zonder dat hier een goed of fout aan te pas komt zijn er aan de ene kant teams die eerst een uitvoerig plan maken en dan pas overgaan tot de uitvoering ervan en aan de andere kant zie je de teams die na een opdracht gewoon zonder enig overleg het veld in gaan, het plan ontwikkelt zich onderweg wel.

Waarschijnlijk zullen beide teams van elkaar niet begrijpen dat in beide methoden voor en nadelen zitten. Het voordeel van een gedegen plan is natuurlijk dat je goed voorbereid aan het werk denkt te gaan, maar hoe strakker een team een plan maakt, des te moeilijker is het vaak voor zo’n team om onderweg het plan bij te stellen.
Omgekeerd zie je dan bij teams die geen of nauwelijks een plan maken, dat zij meer moeite hebben om de opdracht te vervullen, maar dat er onderweg hele creatieve oplossingen gevonden worden.

Natuurlijk zijn er ook combi’s van deze te zien, maar met uiterste is het vaak beter te illustreren. Het leuke van de schapenworkshop is dat zowel bij de extreem planmatigen als bij de laisse fairen de schapen ervoor zorgen dat er altijd mooie inzichten cadeau gedaan worden.

Mocht je mensen op de foto’s herkennen bij dit blogje, deze foto’s zijn voor het beeld toegevoegd en zeggen dus niets over het wel of niet behoren tot de groep extreem planmatig of extreem laisser fair 🙂

Over de schrijver
Reactie plaatsen