Winterstop voor schapendebaas.nl
01 november 2021 

Winterstop voor schapendebaas.nl

Zaterdag 31 oktober was het aan het Broodfonds Noord Holland om  deel te nemen aan alweer de laatste schapenworkshop van dit jaar. Het werd een herfstige afsluiting met af en toe een bui, maar dat mocht de pret niet drukken. Nu zijn we klaar voor de winterstop.

De 15 schapen die we deze maand gebruikt hebben voor de workshops zijn direct na de activiteit naar het Zeeduin gebracht waar zij zich gevoegd hebben bij de rest van de kudde.  Een dezer dagen mogen de rammen erbij en dat betekent dat we alweer kunnen gaan aftellen naar de lammertijd. De drachttijd van een schaap is ruim vijf maanden dus in maart/april kunnen we de eerste lammetjes weer verwachten.

Zover is het nog niet. We gaan eerst de winter nog in. Ik vind dit altijd een fijne periode met alle feestdagen die hierbij horen. Ook bij Gasterij kruisberg is dan nog steeds gezellig niet op de laatste plaats door alle gezellige vuurtjes die er branden.

Wat betreft mijn werkzaamheden kan ik me nu weer volop richten op het digiminderen in de zorg. Zorgverleners achter hun digitale hulpmiddelen vandaan zien te krijgen, zodat ze weer lekker kunnen genieten van hun vak.

Natuurlijk kun je al reserveren voor workshops schapendrijven in het voorjaar en zomer, heb je lekker iets om naar uit te kijken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen