Van schapendrijven naar schapen sparen
01 februari 2021 

Van schapendrijven naar schapen sparen

Ja, ja, het blijft nog steeds wachten op dat het allemaal echt weer kan. Maar waarom wachten op de schapen als je ze ook kunt sparen? Weer eens wat anders dan een teamuitje met schapen.

Na het overlijden van de moeder van een goede vriendin van mij, belde ze me op met de vraag of ik de schapencollectie van haar moeder wilde hebben. Haar moeder spaarde een groot deel van haar leven schaapjes. Na enige twijfel (het zijn er zo’n 150 ) besloot ik ja te zeggen en mijn kantoor is nu opgevrolijkt met allerlei schaapjes.

Als ik nu op mijn kantoor zit wordt ik vanuit alle hoeken wel op de een of andere manier aangekeken door een schaap en dat vind ik nog leuk ook. Ik heb wel mijn familie en vrienden direct vertelt dat ik als zij in een gulle bui mij iets cadeau willen doen dat dit vooral geen schaapjes mogen zijn. Voor je het weet krijg ik anders alleen nog maar schaapjes en nooit meer iets anders.

Nu lijkt het er op dat workshops schapendrijven over schapen gaan. Toch gaat een groot deel van de ervaringen die je opdoet tijdens de workshop niet over schapen, maar over jezelf. Dat maakt het nou juist zo leuk. Lekker buiten een teamuitje doen, veel lachen, veel leren over schaapjes en border collies én ook nog inzichten over jezelf. Kom op mooi weer, vaarwel corona, lekker weer aan de slag.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen