Ook in de winter gaan de schapenworkshops door
03 december 2018 

Ook in de winter gaan de schapenworkshops door

Ook in de winter gaan de schapenworkshops gewoon door. Sommigen zeggen zelfs dat dit nog fijner is dan in de zomer. Hier ben ik het volkomen mee eens. Zeker gezien de laatste zomer, waar het regelmatig gewoon te warm was voor iemand zoals ik die de herfst als favoriet seizoen op zijn lijstje heeft staan.

Toen het idee voor de schapenworkshops vorm begon te krijgen dacht ik eerst dat dit alleen een activiteit zou zijn voor het voorjaar en de zomer. In de praktijk bleek al snel dat dit niet zo was. Sterker nog, de allereerste workshops waren in de winter en dat beviel goed.

Natuurlijk kiezen meer teams voor een uitje als dit bij prachtig weer, dus in in het het voorjaar en de zomer is het wel drukker. Maar gelukkig ontdekken steeds meer teams dat de natuur ook in de herfst en winter prachtig is.

Ja, je moet een beetje mazzel hebben dat het niet de hele tijd regent. Al moet ik zeggen dat (als je hier goed op gekleed bent) je hier helemaal niets van merkt als je druk in de weer bent met de schapen. De workshop vraagt zoveel aandacht en inzet, dat je geen tijd hebt om je druk te maken om die paar spetters.
En tegen koude kun je je natuurlijk altijd goed kleden.

Nog fijner is het om na lekker buiten bezig geweest te zijn, ontvangen te worden bij Gasterij Kruisberg met vuurkorven op het terras. Binnen brand de haard en lekker bij de haard nog even napraten is misschien nog wel fijner dan zomers op het terras.

Hoe dan ook kan ik er in ieder geval van genieten dat onze schapenworkshops zich niet beperken tot twee seizoenen, zodat we het hele jaar door enthousiaste deelnemers zien die verrassende inzichten opdoen bij en door de schapen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen