Ik kan niet wachten

Als wij bij stichting Crosshill met de voorbereidingen beginnen voor de lammertijd, schrijven we meestal eind januari, begin februari. Dat geeft gelijk een soort van voorjaarsgevoel terwijl het weer echt nog wel iets anders zegt.  Toch is het aftellen dan al begonnen. Zo rond 15 maart verwachten we de eerste lammetjes en daarmee lijkt dan altijd of iedereen die dit ziet een stuk vrolijker wordt.

Waar ik nog vrolijker van wordt is dat vanaf 4 maart de schapenworkshops weer beginnen. Het leuke van zo'n winterstop is dat je dan weer kunt verlangen naar.

Op de website staat "ben jij de eerste?", maar dat kan allang niet meer, want de echte planners die waren je al voor.  Er was zelfs een club die vorig jaar zomer alvast vier workshops voor dit jaar reserveerde, tja daar kan je niet snel tegenop.

Desalniettemin ben je natuurlijk van harte welkom. Want of je nu een vroeg-boeker of een last-minute-type bent, de schapenworkshops blijven een heerlijke ervaring.

Ook bij Gasterij Kruisberg is het alweer genieten. Er mag natuurlijk weer meer en met net kersvers een paar jonge kalfjes voor letterlijk voor de deur, dient ook hier het voorjaar zich aan.

Over de schrijver