Fijn om ergens naar uit te kunnen kijken in coronatijd
12 november 2020 

Fijn om ergens naar uit te kunnen kijken in coronatijd

Gelukkig zijn er met mij nog vele optimisten die er vanuit gaan dat we in het voorjaar weer met elkaar leuke dingen kunnen doen. Ja, ik weet dat een pessimist vaak gelijk heeft, maar geniet van de gedachte dat een optimist vaker gelukkig is. Het is fijn om ergens naar uit te kunnen kijken.

Dus de eerste reserveringen voor de schapenworkshops in maart staan reeds geboekt. Dit kan ook zonder enig risico, want we rekenen pas achteraf af en als het niet doorgaat, dan betaal je dus niets. Zowel voor de groepen die boeken als voor mij is het dan fijn om weer ergens naar uit te kunnen kijken. Ik kan wel genieten van de gedachte om nu rustig de feestdagen in te rollen. Sinterklaas komt volgende week alweer in Nederland aan, dan op naar de kerst en na de jaarwisseling ons klaar maken voor een nieuw seizoen schapen.

Tot die tijd is het in schapenland even rustig. Een groot deel van de kudde loopt langs de kust tussen Wijk aan Zee en Castricum. Een ander deel loopt elders in het duingebied samen met de rammen. Dit maakt dat we in het voorjaar weer kunnen genieten van de lammetjes. Zo eind januari, begin februari gaan we hier de eerste voorbereidingen al voor treffen en dat versterkt weer het gevoel dat het voorjaar er al aankomt. Tijdens het schrijven kan ik het al bijna voelen, maar als ik naar buiten kijk, dan giet het nog van de lucht.

Door de coronamaatregelen ligt al mijn werk even stil. Anders was ik nu op de prachtlocatie Gasterij Kruisberg, driftig in de weer met teams uit de zorg om het te helpen bij het digiminderen. Maar om in de optimistische bui te blijven. Ik ga er vanuit dat deze in januari weer gaan draaien. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen