arrow_drop_up arrow_drop_down
Schaap zoekt teamtrainer
6 mei 2019 

Schaap zoekt teamtrainer

Ik ben op zoek naar teamtrainers. Trainers die het leuk vinden om te overwegen de schapenworkshop in te zetten als module bij de eigen teamtraining.

Graag wil ik een groepje van teamtrainers samenstellen die het leuk vinden om de schapenworkshop een keer te ervaren. Als jij teamtrainer bent en je vindt het leuk om de schapenworkshop te overwegen als module voor jouw teamtrainingen, laat het mij dan weten. Als er voldoende belangstelling is, dan prikken we een datum en laat ik jou als teamtrainer ervaren wat je zoal zichtbaar kunt maken met de schapen.

Bij teamtraining gericht op de samenwerking wordt zo af en toe veel gepraat. Toch wordt niet altijd gezegd wat er gezegd moet worden en daardoor wordt niet altijd alles zichtbaar. Om de schapen in te zetten tijdens een teamtraining wordt vooral zichtbaar waar niet over gesproken wordt. Ik zeg altijd dat twee uur schapen meer oplevert dan 3 dagen praten.

Tijdens de schapenworkshops doen de deelnemers veel verrassende ontdekkingen. De meest opvallende is vaak dat zij beter communiceren als zij tijdens een oefeningen niet mogen praten. Het zal dan ook niet verbazen dat er door de schapen vooral zaken zichtbaar gemaakt worden die niet uitgesproken worden.

Als teamtrainer heb jij van te voren overleg over wat jij graag wil met het team. Als je ons laat weten waar je de accenten wilt hebben, passen wij de opdrachten aan. Denk bijvoorbeeld aan accenten op leiden en volgen, houden aan afspraken, communicatie, gezien worden.
Doordat de deelnemers snel een focus krijgen op de schapen, zijn ze minder bezig met hun eigen rol en hun team. Dit maakt dat je sneller zicht krijgt op teamrollen en gedrag. De deelnemers zijn meer bij zichzelf.

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van de schapenworkshop als module bij een teamtraining? Klik dan hier

Over de schrijver
Tja, ook hier wat cookies