Page content

Friluftsliv

Hoe gekker het klinkt hoe interessanter het is. Friluftsliv maakt op zijn minst nieuwsgierig toch? Wat is dit nu weer?
Zo werkte het in ieder geval bij mij. Ik zwierf wat rond op internet en kwam deze term ineens tegen. Overgewaaid uit Scandinavië en het lijkt behoorlijk trendy te worden.

Eigenlijk is het niets bijzonders, het komt er op neer dat je dagelijks gewoon veel in de buitenlucht moet zijn. Niet midden in de stad, maar gewoon lekker in de natuur. De echte natuurliefhebbers die weten dat natuurlijk al lang en vele anderen die weten het wel maar het lukt hen nog niet om dit ook echt te doen.

Zelf werk ik al jaren als vrijwilligers bij Stichting Crosshill. Deze stichting verzorgt de begrazing in de Heemskerker duinen met Scottish Blackface schapen, Hollandse landgeiten, Schotse Hooglanders en Exmore pony’s. Al deze beesten lopen 365 dagen per jaar buiten dus ook de zorg voor hen is heerlijk in de buitenlucht.

Daarnaast heb ik een Border Collie die mij elke dag een aantal keren uitlaat en ook tijdens de schapenworkshops verblijf ik in de buitenlucht. Kortom ik kom geen zuurstof te kort en de heilzame werking van het verblijven in de natuur is mij ook niet vreemd. Dat dit nu even Friluftsliv mag heten, vind ik niet erg.